Die Robben

Scouting Die Robben is opgericht op 1 juni 1959. In al die tijd hebben we vaak meegedaan aan regionale en landelijke activiteiten zoals de Regionale Scouting Wedstrijden, Landelijke Scouting Wedstrijden, Avond4daagse, Nationale-, Europese- en Wereld Jamboree. Er zijn ook leden binnen de groep actief in de organisatie van nationale en internationale evenementen. Op dit moment zijn er ruim 70 leden lid van scouting Die Robben. De leden zijn onderverdeeld in:

  • Welpen (7-11 jaar)

  • Scouts (10-15 jaar)

  • Explorers (14-18 jaar)

  • Roverscouts (18-21 jaar)

  • Stam: plus-scouts (21+) en leidinggevenden


Groepsnaam

Onze groep heet ‘Die Robben’. Die naam stamt van een zandplaat in de vroegere Zuiderzee, vlak onder het voormalige eiland Wieringen. Op die zandplaat kon je zeehonden vinden en daarom noemden ze die de ‘Robbenplaat’. Nu bestaat die zandplaat niet meer. In 1930 was de Wieringermeerpolder drooggemalen en heeft men op de plek van die plaat een groot bos aangelegd: Het Robbenoordbos! Zo leeft de naam van de zandplaat dus voort en sinds 1959 ook in de naam onze groep.

Voor wie is deze scoutinggroep bedoeld?

De leden van de groep komen uit Wieringerwerf en omgeving. Onder de leden verstaan we jeugdleden, leiding en bestuur. Scouting Die Robben is een gemengde groep jongens en meisjes. Ze biedt haar (jeugd-)leden ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking, politieke overtuiging of welke vorm van diversiteit dan ook, een veilige en leerzame speelomgeving. Ieder (jeugd-)lid krijgt de ruimte en mogelijkheid om op zijn of haar eigen manier en tempo zichzelf te ontwikkelen.

Meedoen Hollands Kroon.

Dit is een initiatief in onze gemeente om kinderen toch te kunnen laten deelnemen aan activiteiten als er eigenlijk geen geld voor is binnen het gezin. Het is een regeling bedoeld voor personen / gezinnen met een laag inkomen en geen in aanmerking te nemen vermogen. Kijkt u op de website www.meedoen.hollandskroon.nl voor de mogelijkheden. Uiteraard wordt hier discreet mee om gegaan.

Over onze organisatie

Het bestuur van onze groep bestaat uit 2 delen:

– Het groepsbestuur en de groepsraad gaan over het scoutingspel in de groep.

– De roerende en onroerende goederen zijn ondergebracht in een stichting met een eigen bestuur.

Leidingteam

Ons leidingteam en bestuur zijn altijd vol enthousiasme en geheel vrijwillig bezig voor de groep.
Onze organisatie kan niet zonder deze vrijwilligers, die alles voor onze gezamenlijke hobby doen. Vele handen maken licht werk. Dat geldt ook bij onze groep. Daarom zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste personen voor zowel leiding als het bestuur of personen die af en toe wat klusjes willen doen. Als u ook tot deze groep vrijwilligers wilt behoren, neemt u dan contact op met een van de bestuursleden of stuur een mail naar info@dierobben.nl. Meer weten?

Donatie

U kunt als vriend van Die Robben ook altijd een vrijwillige donatie doen.