Welpen

Ben je tussen de 7 en 11 jaar? Jij boft! Bij de Welpen spelen jongens en meisjes samen. Bij onze groep spelen Welpen volgens het verhaal van het Jungleboek. Welpen kiezen hun eigen avontuur.

Avontuur!

YYalahiii! Akela roept. Het is wolventaal voor “Kom, laten we gaan jagen!”. Welpen zijn jonge wolven. Akela is de oude grijze wolf. Hij roept de Welpen. “Verzamelen bij de grote raadsrots!” Welpen gaan dan samen op jacht in de rimboe. Ze beleven er allerlei avonturen. Soms steken ze zelfs de Waingoenga-rivier over. Die stroomt achter de grote raadsrots.

Ze leren veel over de rimboe van Baloe, de bruine beer. Bagheera, de zwarte panter, is de beste jager van de rimboe. Hij kent alle sporen en sluipt als de beste. De oude olifant Hathi kan mooi vertellen. Hij is wel honderd jaar en heeft veel meegemaakt. En er zijn nog veel meer dieren waar de Welpen graag iets van leren. Er is een boek over de rimboe. Het is het verhaal van Mowgli, een jongetje. Hij is verdwaald in de rimboe. Gelukkig neemt Raksha de wolf hem op in haar nest. Mowgli groeit op bij de welpen. Het boek heet Jungleboek. Het is geschreven door Rudyard Kipling.

Overvliegen

Als je te oud bent geworden voor de Welpen vlieg je aan het begin van het nieuwe seizoen (na de zomervakantie) over naar de scouts.

Opkomsten

De Welpen hebben elke vrijdag van 18:45 tot 20:45 uur opkomst in het clubhuis van scouting Die Robben. We verwachten dat de ouders de (welpen) kinderen bij het clubhuis brengen en ophalen.

Wil je meer weten over onze Welpen? Mail naar welpen@dierobben.nl