Kampen

Een of meerdere nachten overnachten niet thuis slapen, hikes lopen, spelletjes spelen en zelf koken: dat is kamp! Hier lees je over de kampen van de scouts!

Zomerkamp 2023

In het weekend van 14 t/m 16 juli vond het zomerkamp voor de scouts plaats. De scouts trotseerde in Middenmeer de harde wind, liepen hikes, zwommen en maakte vooral veel plezier. 

Vrijdagavond stond in het teken van de opbouw. Na het openen werd de keuken gebouwd, de tenten opgezet en de matjes uitgerold. Ondanks een paar kleine regenbuitjes zat het tempo er flink in. De eerste driepoten stonden al snel en ook de tenten werden snel opgezet. Na het opbouwen was het tijd voor een potje weerwolven onder het genot van een marshmallow. 

Na een winderige nacht werd er op zaterdagochtend gestart met knikken en knakken. Toen de scouts eenmaal goed wakker waren was het tijd voor het ontbijt (inclusief eieren met spek). Na het ontbijt maakten de scouts zich op voor de daghike. De locatie nog onbekend, sommige scouts wilde verrast worden en stapte geblinddoekt in de auto. Tijdens de hike door Medemblik streden de scouts in twee patrouilles om de winst. Bij de posten werd onder andere de kennis van knopen en kamperen getest. De hike eindigde bij de vooroever, waar sommige scouts maar al te graag hun voeten lieten afkoelen in het water. Voor sommige scouts smaakte dit naar meer, zij waagde zich aan een sprong in het koude kanaal. Met een trekkerband vermaakte ze zich meerdere uren. Scouts die niet kozen voor het zwemmen hielpen met het opstoken van het vuur of namen een moment voor zichzelf. Voor het avondeten werd er gebarbecued, waar iedereen veel zin in had na de intensieve hike. Het avondprogramma startte met een bezoekje aan de windmolen. In stijl (trekker en platte kar) reden we heen en weer. Later vermaakte de scouts zich bij het vuur, speelde ze politie en boefje of gingen ze sterren kijken (toen het eenmaal donker genoeg was). Kortom: een geslaagde dag!

Ook zondag, helaas alweer de laatste dag, werd er gestart met het knikken en knakken. Na het ontbijt (uiteraard weer met eitjes en spek) moest het kampterrein alweer opgeruimd worden. De slaapzakken weer in de hoes, de keuken naar beneden en de tenten weer opgerold. Zo snel als het kamp stond, werd het kamp ook weer opgeruimd. Na een lunch met een broodje knak en een traktatie van de jarige was het tijd voor de laatste activiteit. Wederom wilde een aantal scouts verrast worden, dus werd de blinddoek weer omgedaan. In het marinemuseum in Den Helder deden ze de blinddoek weer af. Hier konden de scouts een echte onderzeeër in en deden ze een speurtocht om een prijsje te winnen. Eenmaal terug in Middenmeer werd er nog gesloten, waarna het kamp toch echt ten einde was.

Namens de scoutsleiding willen we alle scouts bedanken voor het superleuke kamp. Wij hebben een enorm gezellige tijd gehad. Het was een mooi afsluitend kamp!