Explorers


Wilde ideeën? Grootse plannen? Verborgen talenten? Bij de Explorers kun je aan de slag. Ben je tussen de 14 en 18? Steek dan je handen uit de mouwen en laat je dan uitdagen bij de Explorers van Scouting Die Robben!

De Explorers hebben het heft in eigen handen. Ze maken zelf plannen en avonturen. Geen dag is hetzelfde. Van Natuur tot Expressie, van films maken tot t-shirts maken, van vuur maken tot pionieren. Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, het kan allemaal. Samen met de groep op expeditie gaan naar het buitenland en daar het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de Explorers krijg je de ruimte en de vrijheid om jezelf te ontplooien. Je bent vrijwel ongelimiteerd in de mogelijkheden die er zijn. Het is aan jou om ze te benutten en deze mogelijkheden om te zetten in unieke ervaringen.

Organiseren

Explorers zijn oud en wijs genoeg om zelf te bepalen wat er gedaan wordt. De Explorers verzorgen hun eigen activiteiten, met een helpende hand van de begeleiders waar nodig. Als Explorer wordt je gemotiveerd en getriggerd om je eigen avontuur te plannen, de begeleiding zorgt ervoor dat je altijd wel wat te doen hebt. Zij doen ook actief mee met de opkomsten. Door zelf opkomsten te plannen en organiseren leert iedereen van elkaar, wat voor de een een makkie is is voor de ander een grote uitdaging. De planning maken de Explorers zelf, soms met gekke, uitdagende en echte scouting thema’s zoals Battlefield, andersom, muziek, Azië of routetechnieken.

Kampen

De kampen worden door de Explorers zelf georganiseerd, van een weekendje op het clubhuis tot een kamp van twee weken in het buitenland, het kan niet gek genoeg. De activiteiten tijdens zo’n kamp vullen ze helemaal zelf in, de ene dag ga je survivallen in zweden en de volgende dag ben je een dagje in Stockholm aan het shoppen, iedereen heeft inbreng.

Groepsactiviteiten

Scouting Die Robben doet ook mee aan activiteiten zoals de I-Scout en de Jota-Joti, bij deze activiteiten zijn de Explorers ook altijd van de partij. Tijdens deze activiteiten liggen er veel uitdagingen voor de Explorers.

Overvliegen

Als je te oud bent geworden voor de Explorers vlieg je aan het begin van het nieuwe seizoen (na de zomervakantie) over naar de Roverscouts.

Opkomsten

Lijkt het je leuk om eens een keer te kijken? Neem dan op met de Explorers explorers@dierobben.nl . De Explorers hebben elke vrijdag van 19:00 tot 21:30 uur opkomst in het clubhuis van scouting Die Robben. Zo nu en dan worden er ook opkomsten gehouden op een andere locatie of met andere scoutinggroepen.