Scouts

De Scouts van Scouting Die Robben zijn tussen de 11 en 14 jaar. Elk jaar vliegen de Welpen van 11 jaar in september over naar de Scouts. De scouts die 14 zijn vliegen tijdens dezelfde opkomst over naar de Explorers. Enige tijd later worden de nieuwe scouts tijdens een opkomst of een kamp geïnstalleerd.


Opkomsten

De opkomsten worden gehouden op vrijdagavond van 18.45 uur t/m 20.45 uur en hebben een zeer gevarieerd programma. Er zijn zowel binnen- als buitenactiviteiten, bijv. pionieren, kaartlezen, smokkelspel, kompas hanteren, looptechnieken, dasring knopen, solderen, koken, knutselen, grondvuur, tent opzetten, enz. Elke opkomst start met het hijsen van de vlag. Dit wordt gedaan door twee scouts die deze avond vlaggenwacht zijn. Aan het eind van de opkomst laten zij de vlag ook weer zakken. Benieuwd naar de ervaringen van de scouts zelf? Lees hier hoe zij de opkomsten ervaren!

Kampen

Het seizoen begint met een Openingskamp. Begin februari houden we een Winterkamp. De Scouts trotseren dan de kou, maar hoeven gelukkig niet buiten te slapen. We gaan met elkaar schaatsen op een kunstijsbaan. Het Zomerkamp wordt elk jaar gehouden tijdens het Hemelvaartweekend. We vertrekken woensdagavond naar een kampeerterrein en komen moe maar voldaan zondagmiddag weer terug. De opkomsten voorafgaande aan dit kamp, staan dan volop in het teken van het kamp.

Overvliegen

Als je te oud bent geworden voor de Scouts vlieg je aan het begin van het nieuwe seizoen (na de zomervakantie) over naar de Explorers.